Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overname Bombardier: nog veel onduidelijkheden

Overname Bombardier: nog veel onduidelijkheden

Nieuws
18/02/2020

"Er is bij deze overname helemaal geen sprake van herstructureringen of een bedreiging van werkgelegenheid, integendeel", aldus de topman van Alstom.  "Het gaat niet om herstructureringen om kosten te besparen, het is een offensieve fusie in een groeimarkt." De Alstom-topman zei wel dat in sommige fabrieken enkele "gerichte aanpassingen" nodig zullen zijn.

De vakbonden benadrukken dat het om een intentieverklaring gaat en dat de Europese Commissie de overname nog moet goedkeuren. Tot midden volgend jaar zal er dus wellicht weinig veranderen, hopen de vakbonden. Bij Bombardier in Brugge werken 420 mensen: 297 arbeiders, 56 bedienden en 67 kaders.

Alstom en Bombardier hebben allebei activiteiten in België. Alstom heeft meer dan duizend werknemers in Charleroi en Brussel, Bombardier heeft een fabriek in Brugge. De overname zou in de eerste helft van 2021 rond moeten zijn, na onder meer groen licht van de bevoegde concurrentieautoriteiten. In 2019 hield de Commissie een geplande fusie tussen Alstom en de spooractiviteiten van het Duitse Siemens nog tegen.

 

Auteurs: