Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ouders vermoorde Maïlys dienen klacht in

Ouders vermoorde Maïlys dienen klacht in

Nieuws
21/08/2017

Ze willen nu een onderzoek van de politiediensten om te weten waarom de politie niet ingreep. Alles samen kwamen zeven klachten binnen over de dader, die later vier moorden pleegde. De vader van Maïlys wil weten wat zijn dochter nog meer moest doen om de bescherming te krijgen waarnaar ze vroeg.

"Laat mij zeggen dat er heel veel klachten geweest zijn. Klachten van dreiging, van geweld met wapens, diverse stalkings en zelfs een inbraak", zegt haar vader Frédéric.

Laksheid

De ouders van Maïlys vinden dat hun dochter alles gedaan heeft om de ernst van de stalking en de bedreiging juist te schetsen. De politie heeft het helemaal fout aangepakt. Er is sprake van onverschilligheid en laksheid. "De politie ging bij Maïlys op haar verblijfplaats langs voor een verhoor. En dat gebeurde zeer laks. Mijn dochter vroeg of er echt moest iets gebeuren voor de politie zou ingrijpen.  Daarop antwoordde de politieman: "Wat verwacht je van ons, moeten we hem opsluiten, dan komt hij er nog agressiever uit".

Twee maanden voor de moord is een vriend van Maïlys, die haar in bescherming nam al op zijn bed met een mes overvallen en bedreigd door de dader. Volgens de vader hebben verschillende politiezones in West-Vlaanderen, niet ingegrepen.

 

 

 

 

 

 

Auteurs: