Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oud-burgemeester Izegem Gerda Mylle (67) overleden

Oud-burgemeester Izegem Gerda Mylle (67) overleden

Nieuws
16/06/2020

Gerda Mylle stierf dinsdag in de Sint-Jozefskliniek. Voor vele inwoners is haar dood een verrassing. Ze was graag gezien, over de partijgrenzen heen. Gerda Mylle had een warm hart en bracht politiek dichtbij de mensen. Haar plotse overlijden laat een diepe indruk na bij heel wat mensen die haar kennen.

De vlaggen hangen vandaag halfstok aan het stadhuis van Izegem. En er komt er een rouwregister. De uitvaartplechtigheid is volgende week woensdag in de Sint-Tillokerk.

 De Leest is belangrijkste realisatie

Gerda Mylle (CD&V) was de eerste vrouwelijke burgemeester van Izegem. In 2018 nam ze afscheid van de politiek na een carrière van 30 jaar.

Gerda Mylle kwam in 1988 in de gemeenteraad voor de toenmalige CVP. In 1994 legt ze de eed af als eerste schepen in Izegem om dan in 2006 burgemeester te worden. Het cultuur- en dienstencentrum De Leest (zie foto hieronder) is haar belangrijkste realisatie, samen met het schoen- en borstelmuseum Eperon d'Or.

Gerda Mylle zetelde ook in de provincieraad en zat een tijdje in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.In 2012 werd ze opgevolgd door huidig  burgemeester Bert Maertens (N-VA).

 

Auteurs: 
Redactie