Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oranje vzw na verdwijning man in Londen: 'Wij blijven hoopvol'

Oranje vzw na verdwijning man in Londen: 'Wij blijven hoopvol'

Nieuws
16/07/2018

De Britse politie voert een onderzoek en spreekt van een onrustwekkende verdwijning. Luc Blieck was op begeleide groepsreis in Londen met Oranje vzw uit Sijsele. Hij raakte bij een druk bijgewoonde manifestatie tegen de Amerikaanse president Trump de rest van de groep kwijt. Dat was in de buurt van de Big Ben.

Op het moment van zijn verdwijning droeg Luc een gele pet, een marinepoloshirt met witte strepen, een lichtblauwe korte broek en een zonnebril. Hij droeg ook een rugzak. De politie in Londen zegt dat Luc Blieck Londen niet kent en hij spreekt ook geen Engels. Luc beschikt wel over wat kleingeld en een ‘Oyster Card’, een elektronisch betaal- en toegangspas voor het openbaar vervoer. Dat zou kunnen betekenen dat hij niet meer in de buurt van Westminster is. Luc Blieck heeft medicatie nodig, maar heeft die niet bij zich. Bert Putman, Oranje vzw: "Het hangt er een beetje van af hoe snel dit z’n effect zal hebben. Maar we hebben ook contact met een psychiater daar om dat mee op te volgen."

De rest van de groep waarmee Luc op reis was, is ondertussen weer thuis. Bij Oranje vzw blijven ze hoopvol. Bert Putman: "Laat ons ervan uitgaan dat wij nog heel sterk hopen. We zijn in volle spanning aan het wachten op nieuws. Dag en nacht, 24 op 24. We gaan er nog steeds vanuit dat er een positieve oplossing kan komen." Oranje heeft twee mensen in Londen die de zaak op de voet volgen.

 

Auteurs: