Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opschorting voor student die 9 kg cannabis dealde

Opschorting voor student die 9 kg cannabis dealde

Nieuws
07/12/2017

J.D. liep tegen de lamp bij een huiszoeking op zijn kot in Brugge. Tijdens de huiszoeking in september 2016 vonden de speurders 50 gram hasj en een kleine hoeveelheid cannabis. Op de studentenkamer werden bovendien een grote hoeveelheid cash geld en een weegschaaltje om drugs af te wegen, aangetroffen.

Het onderzoek wees uit dat J.D. soms dagelijks 100 tot 150 gram cannabis verkocht. Op minder dan negen maanden tijd dealde hij liefst 9 kilogram cannabis. De beklaagde verklaarde zelf dat hij de drugs in Nederland aankocht. De man van zijn nicht zou ervoor gezorgd hebben dat hij begon te dealen. Het openbaar ministerie vorderde een voorwaardelijke gevangenisstraf en de verbeurdverklaring van ruim 73.000 euro. Die verbeurdverklaring werd door de rechter herleid naar 15.000 euro.

De verdediging legde uit dat J.D. zijn leven nu wel helemaal op de rails heeft. De beklaagde genoot OCMW-steun, maar koos er zelf voor om naast zijn studie ook nog te werken. Zijn advocaat Julien Wydoodt vroeg om opschorting of een werkstraf.

Auteurs: