Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oppositie betreurt sloop villa Oostende

Oppositie betreurt sloop villa Oostende

Nieuws
17/01/2019

Het pand in de Rogierlaan  heeft een lage locuswaarde en slopen mag dus, op voorwaarde dat er een kwaliteitsvol gebouw in de plaats komt. Op 28 september 2015 keurde het toenmalige College van Burgemeester en Schepenen al een eerste keer een sloop- en bouwvergunning goed. Het advies van de Erfgoedcommissie A.be was toen gunstig, omdat het dossier getuigde van een kwaliteitsvolle vervanging. Maar na de goedkeuring van deze sloop- en bouwvergunningen werd niet met de werken gestart. In het najaar 2018 werd een nieuwe sloop- en bouwaanvraag ingediend, met een gewijzigd plan. ‘De commissie is op zich niet tegen een sloop, maar enkel als de nieuwbouw die in de plaats komt van een hoge kwaliteit is. En net dat trekt de commissie nu in twijfel’, zegt Tom Germonpré van Sp.a-stadsmakers.

Volgens bevoegd schepen Kurt Claeys van Open VLD zijn in de vergunning voorwaarden opgelegd waarmee ze aan de bezwaren van de commissie tegemoet komen.

Groen, dat nu mee bestuurt en vroeger protesteerde tegen de sloop, zegt dat het niet anders kon, omdat het dossier zo goed als rond was en het vorige bestuur teveel had beloofd aan de eigenaars.

Auteurs: