Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw windmolenplannen in Pittem

Opnieuw windmolenplannen in Pittem

Nieuws
19/04/2020

EDF Luminus diende in juli 2019 ook al een dossier in, maar zowel uit politieke hoek als vanuit het actiecomité Leefbaar Pittem kwam toen protest.

(lees verder onder de archiefreportage)

Uiteindelijk trok de windmolenbouwer zelf het dossier in na een negatief advies van hoogspanningsbeheerder Elia. Die wees erop dat een van de windmolens te dicht bij een hoogspanningslijn zou komen te staan.

Bestuur geen voorstander

EDF Luminus komt nu met een nieuwe versie van het dossier, een mogelijkheid die het destijds al aangaf. CD&V Pittem-Egem bevestigt het nieuws en laat weten dat het openbaar onderzoek door de coronacrisis ten vroegste vanaf 24 april kan starten. Burgers kunnen dan het dossier inkijken en opmerkingen melden.

Het gemeentebestuur van Pittem, met een absolute meerderheid van CD&V, liet in juli 2019 al weten geen voorstander te zijn van het de plannen. Ook nu blijft de partij bij haar standpunt, omwille van de impact op de leefomgeving.

Actiegroep 

Op hun Facebookpagina melden de leden van het actiecomité Leefbaar Pittem eveneens dat er een nieuwe aanvraag binnen is en dat de groep haar best zal doen om iedereen op de hoogte te houden.

Lees ook: 

Auteurs: