Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw lang rijverbod voor El Ghanassy

Opnieuw lang rijverbod voor El Ghanassy

Nieuws
20/11/2018

Op een moment dat hij eigenlijk nog niet opnieuw mocht rijden, negeerde de flankaanvaller in Oostende een rood verkeerslicht.

De feiten speelden zich af op 1 november 2016, toen El Ghanassy nog uitkwam voor KV Oostende. De politie stelde vast hoe de ex-Rode Duivel een rood verkeerslicht aan zijn laars lapte. Bovendien mocht de voetballer op dat moment helemaal niet achter het stuur zitten. Na een vorig rijverbod had hij immers zijn rijexamens nog niet opnieuw afgelegd.

Yassine El Ghanassy liep in totaal al meer dan vijftien veroordelingen op voor de politierechtbank. Op 12 oktober werd zijn Porsche Carrera zelfs definitief verbeurd verklaard. Ook voor het rijden zonder rijbewijs liep de speler van het Saoedische Al-Raed al meermaals tegen de lamp. Vrijdag beslist de correctionele rechtbank of zijn veroordeling tot zes maanden effectieve celstraf behouden blijft. Tegen zijn veroordeling tot een jaar effectieve gevangenisstraf tekende de verdediging eveneens beroep aan.

Voor het negeren van het rood verkeerslicht werd El Ghanassy maandagochtend veroordeeld tot een boete van 360 euro en 15 dagen rijverbod. Het rijden ondanks het rijverbod leverde hem 3.000 euro boete en zes maanden rijverbod op.

Auteurs: 
Belga