Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opening zwembad uitgesteld, oorzaak brand accidenteel

Opening zwembad uitgesteld, oorzaak brand accidenteel

Nieuws
27/02/2019

Wanneer opening? 

Het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide zal ten vroegste na de krokusvakantie openen. En het zal dan ook slechts een gedeelte zijn: het sportbad. Maar het kan ook nog enkele weken duren want de inspectie van het gebouw moet nog gebeuren zodat alles zeker veilig is. De stad heeft in overleg met Lago wel een oplossing gevonden zodat de inwoners en de scholen kunnen blijven zwemmen. Zo blijft het oude Mimosazwembad toch nog open.

  Getuige: Steekvlam, dan rook 

  Gregory Deleersnyder was gisteravond één van de getuigen. "Ik zag rond 11u een oranje flits tussen de buizen in. Ik dacht dat er iemand nog laat aan het lassen was. En toen zag ik effectief een steekvlam. De flits was weg en de rook begon uit te breiden. Ik ben naar de site gegaan, de cafetaria binnengestapt om te kijken of er iemand was, dat was niet zo. Dus ben ik naar buiten gegaan en heb ik de 112 gebeld."

  Torengebouw in lichterlaaie

  Minuten later zijn de hulpdiensten massaal ter plaatse. Het torengebouw waaraan 5 wildwaterglijbanen zijn verbonden staat in lichterlaaie. Chris Deryckere, brandweer Fluvia: "Die glijbanen zijn uit polyester, en idat materiaal is heel moeilijk te blussen. Eigenlijk hebben we niet geblust, maar we hebben het vuur onder controle gehouden en zo is de glijbaan volledig verbrand."

  Weinig voorkennis

  Even bestaat ook de vrees dat de hele toren gaat instorten. Het gaat om een nieuw gebouw, de brandweer heeft weinig voorkennis. Chris Deryckere: "We wisten ook niet, is dat een toren uit beton of een stalen toren of hoe is dat opgebouwd? We hebben dan plannen gekregen en geïnformeerd en het bleek dan inderdaad een betonnen toren te zijn."

  Niemand raakt gewond, kwaad opzet uitgesloten

  Na anderhalf uur heeft de brandweer het vuur onder controle. Het is zoeken naar oorzaken, maar kwaad opzet wordt vrij snel uitgesloten. Er raakt ook niemand gewond. Vincent Van Quickenborne, burgemeester Kortrijk: "Er wordt mij verteld door de uitbating van het zwembad dat men in de vooravond de stroom heeft overgezet van werfstroom naar het klassieke stroomnet. En eventueel kan dat ermee te maken hebben. Maar ’t is te vroeg om dat met zekerheid te zeggen. Er is wel een explosie geweest, en niks wijst op kwaad opzet." Ondertussen heeft het parket dat ook bevestigd.

  Bekijk ook 

  Auteurs: