Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opendoek laat je genieten van verhalen op zitbankjes

Opendoek laat je genieten van verhalen op zitbankjes

Nieuws
17/07/2020

Ook in Ieper kan je op een zitbankje genieten van een goed verhaal terwijl je uitrust van je wandeling. Er is zelfs een wandelroute uitgestippeld waardoor je van bankje naar bankje kan trekken.

QR-code

In de podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich misschien hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Op zitbanken werd een QR-code aangebracht. Voorbijgangers die de code scannen, krijgen een verhaal te horen. Dit zomers project, bedacht door Wim Chielens, brengt verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen.

Behalve in Ieper zijn die dialogen ook te beluisteren in Beernem, Deerlijk, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Jabbeke, Kortemark, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Lo-Reninge, Oostende, Poperinge, Staden, Torhout en Zedelgem.

 

 

Auteurs: 
Redactie