Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Op verkenning in "De Hel"

Op verkenning in "De Hel"

Nieuws
05/04/2018

Donderdag trokken dan ook heel wat ploegen al richting Bos van Wallers en Carrefour de l'arbre om het 'kasseigevoel' weer wat in de benen te hebben. Van wereldkampioen Sagan met zijn BORA-team tot - uiteraard - ook onze West-Vlaamse poulains. Onder meer Lotto-Soudal (met Jens Debusschere én Jens Keukeleire) en Education First - Drapac (met Sep Vanmarcke) dokkerden vandaag al 'sur les pavés du nord'.

(lees verder onder de fotogallerij en video van Sep Vanmarcke)

FOTOGALLERIJ (Sagan, Vanmarcke, Van Aert)

Jens Keukeleire start

Lotto-Soudal brengt wel goed nieuws vandaag. Bruggeling Jens Keukeleire is voldoende uitgeziekt om te kunnen starten, zondag in Compiègne. "Het was bijzonder vervelend om naar de koers te kijken vanuit de zetel", zegt hij, "ik had hard gewerkt de voorbije winter en als je dan je doelen mist door ziekte is dat balen." Dankzij rust en een antibioticakuur is hij opnieuw aan de beterhand.

"Ik ben genezen", klonk het, "maar natuurlijk, de conditie is niet top en ik ben niet honderd procent, maar de conditie is goed genoeg om te kunnen starten." Voor zijn ziekte was Keukeleire in goede doen. "Die basis was er en de conditie is niet helemaal verdwenen, maar topfit ben ik natuurlijk niet. Ik schat of hoop toch dat ik nog een beetje beter zal worden, een paar procentjes en ik vermoed dat ik dan op zo'n 85 procent zal zijn."

Lotto Soudal is door ziekte en valpartijen een beetje onthoofd. "We staan zondag nog altijd met zeven gemotiveerde renners aan de start", eindigde hij, "en in de koers zelf zullen we dan wel bepalen wie vooruit wordt geschoven. We moeten proberen om zo ver mogelijk te komen en de jongens die zich goed voelen wil ik proberen bij te staan. Dat is de meest realistische job voor mij. Zelf hoop ik op een natte Parijs-Roubaix. In de Tour heb ik dat eens meegemaakt (in de kasseirit die Lars Boom won, red), het zou tof zijn als we dat ook in Parijs-Roubaix zelf eens beleven."