Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostendse serieverkrachter na 6 jaar opgepakt in Polen

Oostendse serieverkrachter na 6 jaar opgepakt in Polen

Nieuws
26/09/2018

De man liep vorige week tegen de lamp in Polen en zit er in de gevangenis. Het gerecht vraagt zijn uitlevering. Omdat de man bij verstek veroordeeld werd, kan hij verzet aantekenen. Als dat gebeurt, komt er waarschijnlijk een nieuw proces.

De 30-jarige Armeen, Hayk Terterian, stond op de 'Belgium's most wanted'-lijst van FAST en op de Europese lijst van meestgezochte criminelen. Het FAST-team van de federale politie zoekt hem sinds januari 2013. Hij werd in verschillende landen getraceerd, maar kon telkens ontkomen.

Een week gelegen verwittigde de politie in de Poolse stad Szczecin echter de Belgische diensten. Een man met valse papieren opgepakt voor slagen en verwondingen bleek er erg op de gezochte crimineel te lijken. Het FAST-team herkende de man en identificeerde hem formeel via zijn vingerafdrukken. Het Belgisch gerecht vraagt zijn uitlevering.

De man was eind 2015 voor de verkrachtingen in 2011 en 2012 door de Brugse rechtbank bij verstek veroordeeld tot 25 jaar. Bijkomend wordt hij 15 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

Auteurs: 
Belga