Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostendenaar riskeert vijf jaar cel voor moord op zijn vriend

Oostendenaar riskeert vijf jaar cel voor moord op zijn vriend

Nieuws
28/02/2020

De beklaagde bracht anderhalf jaar geleden een 55-jarige man met een enkele messteek om het leven. Hij werd lang verdacht van moord, maar moet uiteindelijk dus niet voor het hof van assisen verschijnen. 

De dertiger kreeg het in zijn studio in de J. Peurquaetstraat aan de stok met een vriend. Tijdens die discussie greep hij naar een steakmes en stak hij Willy D. in de borst. Het slachtoffer werd hierbij in het hart geraakt. De man verwittigde  zelf de hulpdiensten en had naar eigen zeggen ook nooit de bedoeling om zijn kameraad om het leven te brengen. 

Proces binnen drietal weken

De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Het parket is wel van oordeel dat de Oostendenaar niet de intentie had om het slachtoffer van het leven te beroven. In die omstandigheden werd er gevraagd om hem te verwijzen naar de correctionele rechtbank, een standpunt waar de verdediging zich in kon vinden. Voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg riskeert hij wel vijf jaar gevangenisstraf. Het proces gaat binnen een drietal weken van start.

Lees ook: