Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostende sluit dan toch niet station

Oostende sluit dan toch niet station

Nieuws
09/08/2020

De veiligheidscel van Stad Oostende heeft na overleg met de gouverneur beslist dat het station openblijft. Aangezien de stations van Blankenberge en Knokke toch niet sluiten, is het volgens de stad ook niet nodig het station in Oostende te sluiten. De NMBS heeft Oostende volgens Tommelein wel verzekerd dat er geen enkele trein naar de stad aan zee vertrekt met meer dan 80 procent capaciteit. Er worden ook geen extra treinen ingezet bovenop de zomerregeling.

"We monitoren constant samen met de ingezette experten ‘crowd control’ het aantal treinreizigers, zodat er niet meer dan 10.000 dagtoeristen aankomen met de trein. Het aanmeldingssysteem is van kracht. Het zomerteam staat paraat om mensen te begeleiden. De politie is paraat om op te treden waar nodig. Het parket beloofde eerder deze week om amokmakers streng aan te pakken", laat Tommelein weten in een persbericht. 

 

Voor de veiligheidscel konden we met Focus en WTV Tommelein nog spreken. "Nu Knokke-heist en Blankenberge zich afsluiten ben ik genoodzaakt om maatregelen te nemen." Tommelein vreest namelijk dat de dagjestoeristen naar zijn badstad zullen trekken. "Ik heb de veiligheidscel bijeengeroepen en daar zullen we kijken welke maatregelen we nu gaan nemen."Tommelein geeft aan dat hij het aantal dagjestoeristen wil beperken. Ook herhaalt hij zijn oproep van gisterenavond om de extra treinen van de NMBS te schrappen. 

Zeebrugge gaat extra controleren

Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) laat vanop vakantie weten dat Zeebrugge geen dagjestoeristen zal weren. "Dat zou enkel maar ten koste gaan van de Bruggelingen. Daarbij denk ik aan mensen die een cabine hebben." Wel zal er extra gecontroleerd worden door de politiek. De voorbije weken ging de druktemeter in Zeebrugge niet de hoogte in, maar de politie en het stadsbestuur blijven waakzaam. 

Lees verder onder de foto. 

 

Steve Vandenberghe: "Willen niet aan paniekvoetbal doen"

Burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe laat aan de redactie van Focus en WTV weten dat het in zijn kustgemeente voorlopig druk, maar beheersbaar is. "Door de maatregelen van Oostende en Blankenberge zitten we met De Haan en Bredene wat ingesloten, maar we willen niet aan paniekvoetbal doen. Ik ben in continue overleg met mijn college van De Haan Wilfried Vandaele. We blijven alles goed monitoren en te drukke zones zullen we afsluiten. Stap per stap, zullen we beslissingen nemen. We blijven ook contact gehouden met de waarnemende gouverneur."

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker