Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostende lanceert armoedebestrijdingsplan

Oostende lanceert armoedebestrijdingsplan

Nieuws
25/11/2019

Daarom pakt het stadsbestuur uit met een nieuw armoedebestrijdingsplan. Samen met alle diensten, het middenveld en de mensen in armoede zelf, wil Oostende de oorzaken van armoede structureel aanpakken, en zo de komende jaren de trend in de stad doen keren. 

De stad stelt onder meer een coördinator armoedebestrijding aan die zowel intern als extern het aanspreekpunt vormt bij de uitrol van het plan. Hij zal de acties van het plan nauwlettend opvolgen en zal rechtstreeks rapporteren aan burgemeester Bart Tommelein, die bevoegd is voor de coördinatie van de armoedebestrijding.

Vijf hefbomen om armoede te bestrijden

“We investeren extra in vijf levensdomeinen of hefbomen die belangrijk zijn om kwaliteitsvol te kunnen leven, bovenop de reguliere hulp- en dienstverlening voor elke Oostendenaar” legt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann uit.

Deze hefbomen zijn stabiele tewerkstelling, een menswaardig inkomen, toegankelijke gezondheidszorg, kwaliteitsvol en betaalbaar wonen en een gekwalificeerde uitstroom uit het onderwijs. Deze hefbomen werden gekozen op basis van wetenschappelijk onderzoek en uitgewerkt met input van het middenveld.

Auteurs: