Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook bisschop doet mee aan 'Soep op de stoep'

Ook bisschop doet mee aan 'Soep op de stoep'

Nieuws
09/12/2016

Het was het eerste publieke optreden sinds de Gentenaar vorige zondag tot bisschop werd gewijd. Bisschop Aerts beloofde vorige week om zich snel tussen de West-Vlamingen te mengen en hij hield woord.

Vrijdag deelde Aerts soep uit in het kader van de "Soep op de stoep"-actie van Welzijnszorg. "Natuurlijk steunen we ook de Welzijnszorg-campagne 'Samen Tegen Armoede'. Het is onaanvaardbaar dat één op de zeven mensen in ons land in armoede leeft, zeker omdat het anders kan, en beter kan. We kunnen armoede aanpakken, maar dan moet iedereen zijn steentje bijdragen. We moeten mensen kansen geven om te ontsnappen uit het armoedeweb waarin ze verstrikt zitten.

De Welzijnszorg-campagne gaat de uitdaging aan om de taboes rond armoede te doorbreken en de complexiteit van het armoedeweb zichtbaar te maken", aldus bisschop Aerts, die met zijn medewerkers van het bisschopshuis en met de pastorale eenheid van Sint-Donatianus de "Soep op de Stoep"-actie organiseerde. "Aan wie een heerlijke beker tomatensoep met balletjes dronk tijdens deze actie, vroegen we een vrije bijdrage voor het werk van Welzijnszorg - Samen tegen Armoede. Met iedere bijdrage bouwen we samen, schouder aan schouder, aan een toekomst zonder armoede. Het is erg goed dat er veel zulke acties in heel het land plaats hebben."

Uiteindelijk bracht de actie 771 euro op voor Welzijnszorg.

Auteurs: