Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook bij ons worden laptops tegen leerachterstand ingezameld

Ook bij ons worden laptops tegen leerachterstand ingezameld

Nieuws
31/03/2020

Dat is al zeker zo tot 19 april, de laatste dag van de paasvakantie. Maar lang niet iedereen heeft thuis een computer of een laptop, of toch niet voldoende. Om te vermijden dat scholieren een leerachterstand oplopen, loopt er een grote inzamelactie. Dat is ondermeer zo in Ieper. 10.000 computers is het doel van minister van onderwijs Ben Weyts.

De vzw Argos probeert er zo veel mogelijk bij mekaar te krijgen in de ruime regio rond Ieper. "Daarvoor werken we samen met  Digital 4 Youth. Zij komen de laptops ophalen vanaf 20 exemplaren. Wij zijn een soort inzamelpunt", zegt Emma Depouvre van de vzw Argos".

Kroostrijke gezinnen

De toestellen komen misschien bij leerlingen van het KTA in Ieper terecht. De school heeft een lijst met namen doorgegeven aan het departement onderwijs, en zij krijgen dan in de paasvakantie een laptop thuisbezorgd. Het gaat trouwens niet altijd om kansarme gezinnen weet Peter Vanthuyne. "Ik denk dat we een tiental leerlingen selecteren die meestal wel een toestel hebben.  Maar als die 5 of 6 broertjes hebben die allemaal hetzelfde moeten doen, is dat een probleem. Het zijn dus vooral de kroostrijke gezinnen die het slachtoffer zijn van onze digitale evolutie".

Ook het Guldensporencollege in Kortrijk heeft een lijst met leerlingen, maar de school springt ook zelf al een stukje bij en stelt een 40-tal toestellen ter beschikking die anders toch maar stof liggen te vergaren.

 

 

Auteurs: 
Redactie