Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderzoek naar kruisboogmoord afgerond

Onderzoek naar kruisboogmoord afgerond

Nieuws
17/03/2020

Het onderzoek is ondertussen helemaal afgerond. Op dinsdag 1 mei 2018 trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn D. in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met de 28-jarige man. De speurders konden Jordy V. diezelfde dag inrekenen.

De jongeman bekende de feiten, maar ontkende lang dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde V. zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij slechts per ongeluk geschoten met zijn kruisboog. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar werd een tijdje later toch teruggevonden. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte het wapen kort voor de feiten heeft aangekocht in Nederland.

Opnieuw een relatie

Opvallend genoeg kreeg V. al snel toch opnieuw een relatie met de vrouw die de aanleiding voor de feiten vormde. Op een bepaald moment liet hij zich zelfs overplaatsen naar de gevangenis van Gent, zodat zijn vriendin hem gemakkelijker kon bezoeken. Ondertussen heeft de vrouw die relatie nu toch weer verbroken. In een brief aan de familie van Bjorn D. beweert ze bovendien over heel wat bezwarende informatie over de verdachte te beschikken.

Het onderzoek was eigenlijk al enkele maanden helemaal afgerond, maar er volgde nog wat bijkomend onderzoek naar aanleiding van die bewuste brief. Het parket zal nu een eindvordering moeten opstellen, met het oog op een verwijzing naar het hof van assisen.

Bekijk ook

Auteurs: 
Belga