Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Omer Vander Ghinste stelt nieuw 'limited edition' bier voor

Omer Vander Ghinste stelt nieuw 'limited edition' bier voor

Nieuws
19/11/2020

'Omer Brut Nature' is eenmalig te verkrijgen bij de gespecialiseerde drankenhandel en op de webshop van de brouwerij. Er werden slechts 40.000 flesjes gebrouwen. Maar het is niet uitgesloten dat het later nog eens gebrouwen wordt.

Vijf jaar aan gewerkt

Twaalf jaar na de lancering van Omer Traditional Blond komt Brouwerij Omer Vander Ghinste met het nieuwe eenmalige bier op de markt. "Het gebruik van wilde gisten zorgt voor een droog en levendig bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak", zegt marketing manager Nicolas Degryse. Het bier vergt een brouwproces van minimaal acht weken.

(lees verder onder de foto)

"Coronacrisis schrikt ons niet af"

De lancering valt tijdens de twee golf van het coronavirus. "De coronacrisis heeft ons niet afgeschrikt om te lanceren. Mensen zijn in deze tijden op zoek naar animo en nieuwe dingen. We merken ook dat het juist de speciaalbieren het goed doen in tijden van lockdown omdat mensen willen genieten van unieke smaken", aldus Degryse.

Of de brouwerij na deze productie nog meer van het bier zal brouwen is nog niet zeker. "Alles hangt af van de reacties van de consumenten. Als het echt in de smaak valt, bestaat de kans dat we bijvoorbeeld in 2021 nog een lading verkopen. Maar het is voorlopig niet de bedoeling om het bier permanent in de markt te brengen en het was niet de bedoeling om het bier in de horeca te lanceren."

De brouwerij lanceerde een webshop waarop het bier vanaf vandaag te verkrijgen is. Dan start ook de verkoop bij de drankenhandel.

Auteurs: 
Belga