Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog week lang hinder na treinongeval in Ardooie

Nog week lang hinder na treinongeval in Ardooie

Nieuws
21/12/2022

Ondertussen is duidelijk dat de aangereden vrachtwagen stilstond op de overweg, vermoedelijk vanwege een panne. De bestuurder kon op tijd door omstaanders uit zijn cabine worden gehaald. Een aanrijding tussen een passagierstrein en de vrachtwagen kon niet worden vermeden. Bij het ongeval ontspoorden de eerste twee rijtuigen van de trein. Ze zijn niet gekanteld.

De schade aan de spoorinfrastructuur is enorm. "De schade strekt zich uit over een afstand van 500 meter. Onder meer dwarsliggers, kabels voor seingeving en de bovenleiding zijn beschadigd. Er werd ook een bovenleidingspaal geraakt", klinkt het bij Infrabel. Ook een elektriciteitscabine die de overweg aanstuurt, is vernield. Technische ploegen zijn ter plaatse om de schade te herstellen. Vermoedelijk kan het treinverkeer er pas maandag hervatten.(lees verder onder de foto)

 

  "Bel de hulpdiensten"

  Infrabel doet naar aanleiding van het ongeval nog een oproep voor wie in panne komt te staan op een overweg. "Aan elke overweg hangen stickers met een noodnummer en alle info over die overweg. Kom je ooit vast te zitten, verlaat dan je voertuig zo snel mogelijk en bel dit nummer. De hulpdiensten staan in rechtstreeks contact met onze verkeersleiding die het treinverkeer ter plaatse kan stilleggen. Zo kan een aanrijding worden vermeden."

  Omleidingen

  De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Alle passagiers werden geëvacueerd en er waren vervangbussen.

  Doordat de bovenleiding beschadigd is, zou het treinverkeer nog de volledige week stil liggen tussen Tielt en Lichtervelde. De website van de NMBS spreekt over "onbepaalde duur". Reizigers die de trein willen nemen tussen Deinze en Lichtervelde, worden omgeleid richting Kortrijk.

  Bekijk ook:

  Auteurs: 
  Redactie