Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog hele week staking bij Carrefour in Sint-Kruis

Nog hele week staking bij Carrefour in Sint-Kruis

Nieuws
09/05/2018

Er zijn al langer problemen bij Carrefour in Sint-Kruis. De vestiging wordt afgebouwd  van een hypermarkt tot een gewone Carrefourwinkel, toegespitst op voeding. Die omschakeling is al mogelijk vanaf oktober. Daardoor zouden er 28 jobs sneuvelen. Maar vorige maand kwam plots het bericht dat er 12 ontslagen minder zouden vallen.

Dinsdag waren er nog onderhandelingen waarin de directie liet weten dat het personeel onder een ander paritair comité zou vallen en dat de lonen zouden bevroren worden. Sint-Kruis zou als voorbeeld dienen voor andere hypermarkten die zullen omgevormd worden. "We hebben woensdagochtend het personeel ingelicht en die heeft meteen het werk neergelegd. Zonder snel antwoord van de directie is het alvast de intentie om ook vrijdag en zaterdag de deuren dicht te houden", aldus Johan Lippens, secretaris bij LBC-NVK.

Volgens de vakbond zouden ook enkele filialen in Brussel en Wallonië gesloten blijven, maar dat is nog onduidelijk.

Vorige week was er nog staking bij sectorgenoot Lidl die een week duurde, al was er toen wel een stakingsaanzegging ingediend vooraf. "Of we naar eenzelfde scenario gaan is nog onduidelijk. Het is wachten op een reactie van de directie en op die van het personeel", besluit Lippens.

Bekijk ook