Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht: blikvangers week 30

Nieuwsoverzicht: blikvangers week 30

Nieuws
29/07/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op nieuwsberichten van 23 tot en met 29 juli.

Boer rijdt eigen oogst stuk, de prijzen zijn te laag

Een groenteteler uit Tielt heeft zijn veld met bloemkolen omgeploegd. De man is gefrustreerd over de prijs die hij krijgt van de diepvriesgroentebedrijven. Zijn filmpje van de vernieling gaat rond op sociale media.

 

Van Aert palmt Roeselare in, maar Lampaert wint

Als een held is Wout van Aert dinsdagavond gevierd op het Dovy Natourcriterium in Roeselare. Hij was er dé blikvanger, samen met Yves Lampaert. Die laatste haalde het in een spurtje met twee. Naar schatting 40.000 wielerfans zakten af naar de Rodenbachstad.

Zwemvijver Klein Strand al 2 weken dicht door blauwalgen

In Jabbeke zitten ze op Camping Klein strand met de handen in het haar. Net als vorig jaar is de grote zwemvijver aangetast door blauwalgen. 

Contact met blauwalgen of het inslikken van besmet water kan leiden tot onder meer hoofdpijn, diarree, allergische reacties en zelfs problemen met de luchtwegen. 

Al 357 kinderen verloren gelopen op onze stranden

In de eerste helft van juli zijn er officieel 357 kinderen verloren gelopen op onze stranden. Dat zegt An Beun van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen.

De kustreddingsdiensten vragen de kustgemeenten voor extra campagnes. Ook de NMBS kijkt voor extra boodschappen in de treinstations aan zee.

Mogelijk asbestdeeltjes vrijgekomen bij bedrijfsbrand: "Raak ze niet aan"

Bij de zware brand van donderdagavond bij Sidegro in de Trakelweg in Roeselare zijn mogelijk giftige asbestdeeltjes vrijgekomen. De brand was pas vrijdagmorgen rond 10u30 onder controle.

De stedelijke diensten kwamen in de loop van de dag langs om de deeltjes te bekijken. In totaal werden 15 huizen en enkele bedrijventerreinen bezocht.

Auteurs: 
Redactie