Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe tunnel straks onder sporen in Kortrijk

Nieuwe tunnel straks onder sporen in Kortrijk

Nieuws
06/04/2021

Alle treinverkeer moet vanavond op die plaats over één spoor. De tunnel is alleen voor fietsers en bussen, die richting station opdraaien. 

Geduld

De tunnel ligt inmiddels klaar voor de operatie vanavond. Centimeter voor centimeter wordt hij straks vooruitgeschoven in een rechte lijn over een afstand van 50 meter, helemaal onder de sporen aan de Aalbeeksesteenweg door. De tunnel is ter plaatse gebouwd en weegt zo’n 1500 ton. Het vraagt vooral heel veel geduld.

Een ander deel van het tunnelcomplex zal aansluiten op de nieuwe ondergrondse parkeergarage aan het station en een andere stuk zal ondergronds doorlopen om aan te sluiten op de westelijke ringbrug. Deze tunnel is dus een onderdeel van een veel groter geheel.

Vlotter

Aan de hand van deze nieuwe tunnel zullen na de werken de bussen, zonder dat ze gehinderd worden door het autoverkeer van de Zuidkant van het station naar het centrum kunnen gaan. Op die manier zal er een vlottere doorstroming zijn voor de bussen. En de fietsers zullen ook apart kunnen rijden in de tunnel, gescheiden van het autoverkeer.

De meeste sporen zijn voor deze operatie buiten dienst gesteld. (05.03) Alle treinverkeer moet tijdelijk over één en hetzelfde spoor. Ook de sporen worden intussen vernieuwd.

 

 

Auteurs: