Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe luchthavenraad is ambitieus

Nieuwe luchthavenraad is ambitieus

Nieuws
08/04/2019

Beleidsmakers en de bedrijfswereld zetten hun schouders onder dit nieuwe initiatief. Bedoeling is om via concrete acties de luchthaven te ondersteunen in haar groei.

Marcel Buelens, CEO van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, verklaart: “Wij werken rond vier cruciale business pijlers: cargo, passagiersdiensten, general aviation, en drones. Het is onze ambitie om de luchthaven uit te bouwen tot economische motor, logistieke draaischijf en kennis- en onderzoekscentrum. Voor elk van de vier pijlers zit er heel wat in de pijplijn.”

Creatie van jobs

Via de luchthavenraad willen Voka West-Vlaanderen en de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge de luchthaven meer en beter bekend maken bij bedrijven in de ruime regio en meer bedrijvigheid op en rond de luchthaven creëren. Dit zal bijdragen tot de creatie van meer luchthavengebonden jobs.  Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen, verduidelijkt: “Sinds de invoering van de LEM-LOM structuur is een lange weg afgelegd. We moedigen de Vlaamse overheid ook aan om een duidelijke visie en beleid inzake regionale luchthavens te ontwikkelen want deze zijn een essentiële schakel voor de ontwikkeling van onze regio. We hopen dat na de verkiezingen van 26 mei de nieuwe Vlaamse regering dan ook concrete maatregelen neemt om de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge verder te ondersteunen.”

Meer cargo

Onder de koepel van deze Luchthavenraad zullen nu concrete acties opgezet worden om meer cargotrafiek te genereren en het passagiersnetwerk verder uit te bouwen. Tot slot zijn er ook heel wat opportuniteiten met betrekking tot onbemande toestellen en het inrichten van een droneport in Oostende.

Auteurs: