Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe business terminal op luchthaven Oostende

Nieuwe business terminal op luchthaven Oostende

Nieuws
27/05/2019

Die komt er naar aanleiding van de toenemende vraag en het stijgend aantal privé- en zakenjets dat landt op de Luchthaven Oostende-Brugge. Deze privévluchten maken 5 tot 10% van de inkomsten uit. Zaakvoerder Erik Vermeersch; “Het grote voordeel is dat we hier zeker business kunnen genereren. Het is de bedoeling om meer grotere privéjets naar hier te halen.

Extra jobs

Van de ongeveer 24.000 bewegingen is op vandaag 6% business aviation. CEO Marcel Buelens van de luchthaven: “Business Aviation is de derde pijler in het ontwikkelingsplan voor onze luchthaven, samen met passagiersactiviteiten, aircargo/logistiek en e-commerce distributie. Met NSAC gaan we straks de zakenreizigers de snelheid, het comfort en de discretie brengen die zij nodig hebben. Tot nu toe waren onze VIP, privé- en zakenvluchtenactiviteiten ondergebracht in onze algemene terminal wat niet ideaal was. Hier komt nu een drastische verandering in en hopelijk brengen alle activiteiten via NSAC extra jobs naar onze luchthaven en regio. Bij NSAC zal ook douane en grenspolitie een vaste stek krijgen.  

Enkele diensten die NSAC zal aanbieden in de nieuwe business terminal zijn ground handling voor alle privé- en zakelijke vluchten tot 45,5 ton, onderhoud van toestellen en helikopters in samenwerking met Gill Aviation.

Auteurs: