Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe bestuursploeg in De Panne

Nieuwe bestuursploeg in De Panne

Nieuws
07/12/2018

De drie partijen Het Plan - B, ACT!E en N-VA sloten na de verkiezingen een coalitie en slaagden er zo in om huidig burgemeester Ann Vanheste aan de kant te zetten.

Burgemeester Bram Degrieck van Het plan - B krijgt de bevoegdheden Bevolking, Burgerlijke stand, Veiligheid, Mobiliteit, Reddingsdienst en Volksgezondheid.Nicolas Luyssen, ook van Het Plan - B wordt bevoegd voor Financiën,  ICT en digitalisering, Woonbeleid en roerend, Onroerend en Immaterieel Erfgoed.

Wim Janssens van ACT!E wordt eerste Schepen en zal bevoegd zijn voor onder meer Openbare werken, Stadskernvernieuwing en Openbaar Domein. Sterrenchef Stephane Buyens van ACT!E krijgt de bevoegdheden Lokale Economie,  Sport, Parkeerbeleid en Natuur en Duurzaamheid. Michèle Vandermeeren (ACT!E) wordt bevoegd Sociale Zaken, Welzijn en Inburgering en Senioren. Serge Vandamme van ACT!E zal de gemeenteraad voorzitten.

Cindy Verbrugge van N-VA wordt verantwoordelijk voor Toerisme en Evenementen, Cultuur en Musea, Jeugd, Onderwijs en Communicatie.

Het inhoudelijke programma van de nieuwe bestuursploeg zal tegen de zomer 2019 klaar zijn. De nota zal de basis vormen voor de meerjarenplanning. De nieuwe Gemeenteraad zal worden geïnstalleerd op woensdag 2 januari om 18u in de Feestzaal van het Gemeentehuis, gevolgd door een receptie. Het nieuwe bestuur doet een warme oproep aan de bevolking om aanwezig te zijn op deze installatievergadering.

 

 

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox