Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw visservaartuig Windroos Z.98 gedoopt

Nieuw visservaartuig Windroos Z.98 gedoopt

Nieuws
14/08/2021

“De doop van een nieuw vissersvaartuig is een opsteker voor de visserijsector. Geert De Groote en Isabel Pauwaert kiezen met dit vaartuig voor een duurzame en innovatieve toekomst. De visserij en het ondernemerschap zit al generaties in het bloed van deze familie", aldus Crevits.

De Vlaamse commerciële vissersvloot bestaat momenteel uit 64 vaartuigen, die vooral actief zijn in de Zuidelijke en Centrale Noordzee, de westelijke wateren en de Golf van Biskaje. Een nieuw vissersvaartuig voor het groot vlootsegment-met een authentiek Belgisch casconummer- was geleden van 2001.

Dit jaar brengen Geert en Isabel met de Windroos echter al het derde nieuw vaartuig in de vaart. Vandaag bevat het groot vlootsegment een dertigtal vissersvaartuigen met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

Duurzaam en veilig

Geert De Groote, die ook voorzitter van de Rederscentrale is, draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Met de nieuwe Windroos zet hij zelf ook een duidelijke stap naar een meer duurzame vissersboot.

De Belgische visserij is een moderne business geworden die zich aanpast aan de maatschappelijk vraag naar duurzaamheid. Ook de Rederscentrale zit helemaal op de lijn van de drie pijlers van duurzaamheid, namelijk de economische, ecologische en sociale pijler.

Hoewel de lengte en de breedte van de nieuwe Windroos niet zo veel verschillen van het vorige vaartuig, zijn er binnenin toch opmerkelijke verbeteringen. De leefomstandigheden voor de bemanning aan boord zijn verbeterd, er is permanent internet, eigen kajuiten, goede sanitaire voorzieningen en een goed uitgeruste keuken. Ook de arbeidsomstandigheden zijn sterk verbeterd.

Auteurs: 
Redactie