Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw politiecommissariaat voorgesteld in Kortrijk

Nieuw politiecommissariaat voorgesteld in Kortrijk

Nieuws
03/10/2018

Het commissariaat is energiezuinig en is voorzien van zonneboilers en warmtepompen.  Bovendien is het aanpasbaar en uitbreidbaar. Alle operationele diensten zijn er in onder gebracht. Het bevat onder meer een cellencomplex, een functioneel onthaal en 12 verhoorlokalen. Voor de veiligheid is het commissariaat in vier zones opgedeeld, publieke en niet-publieke. Daarnaast hangen er 50 camera's in en rond het gebouw. 

Parkeerplaatsen met elektrische oplaadpunten zijn er zowel voor de medewerkers als de bezoekers en dat geldt ook voor fietsen- en bromfietsenstalplaatsen.  Het gebouw is een ontwerp van Goedfroo - Goedfroo Architecten bvba en Architecten- en Ingenieursbureau D'Hondt/Beyens/Goesaert. Bijna 300 medewerkers vinden er straks een onderkomen.

Met het nieuwe gebouw verhuist ook de dispatch van de 101-centrale volgend jaar weer uit Brugge.  De gouverneur heeft ook belangstelling om het nieuwe gebouw te gebruiken als regionaal crisiscentrum bij rampen.  Het complex heeft 36 miljoen euro gekost.

Auteurs: