Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw muziekcentrum Cactus Club eindelijk vergund

Nieuw muziekcentrum Cactus Club eindelijk vergund

Nieuws
19/05/2020

Daar komen ook kantoren en een café. In 2018 werd al een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het bouwen van een nieuw muziekcentrum ‘Cactus Club’ met bijhorende functies. Omwille van verschillende redenen moest nog een nieuwe omgevingsaanvraag worden aangevraagd. “Zo werd in het verleden het milieuluik nog niet behandeld, en dat is noodzakelijk bij de exploitatie van een nieuwe concertzaal en café”, geeft schepen Franky Demon aan. Het milieuluik gaat o.a. over het lozen van huishoudelijk afvalwater, koelinstallaties en het geluidsniveau.

Omgeving

Cactus wilde ook een kleine herverdeling van de interne ruimten en wou ander materiaal gebruiken voor de gevel van het gebouw ten opzicht van de oorspronkelijk vergunde toestand.  Het buitenschrijnwerk wordt nu voorzien van bardagepanelen in een goud/champagnekleur voor het bovenste deel van het gebouw, onderaan blijft het beton behouden.

Er is nu ook een consensus over de omgevingsaanleg. De Bargeweg krijgt nieuwe riolering en een nieuwe asfaltverharding. Om het extra fietsverkeer veilig te laten verlopen is ook een heraanleg van het fietspad tussen de R30 en het bestaande vrij liggende fietspad noodzakelijk.

Lees ook:

Auteurs: 
Redactie