Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw museum heet Yper Museum

Nieuw museum heet Yper Museum

Nieuws
19/12/2016

De bekendmaking gebeurde tijdens het slotevenement van het Huis van de Stad, een tijdelijke tentoonstelling die negen maanden liep en waarbij een participatietraject werd doorlopen om zoveel mogelijk Ieperlingen te betrekken bij de voorbereiding van het nieuwe stadsmuseum.

De naam "Yper museum" werd gekozen door een professioneel beoordelingscomité. De naam is simpel en duidelijk. En zegt ook dat het museum over Ieper en zijn geschiedenis, heden en toekomst gaat. De keuze voor de Y van Yper droeg onmiddellijk de voorkeur weg. Het is een verwijzing naar de oude schrijfwijze van Ieper, maar tegelijk is het ook internationaal makkelijk te begrijpen: Ypres (Frans en Engels) en Ypern (Duits). Het museum heeft de ambitie om zich - net zoals het In Flanders Fields Museum dat zich in hetzelfde gebouw (de Lakenhallen) bevindt - internationaal te profileren. De "Y" heeft grafisch ook veel mogelijkheden.

De museumploeg, onder leiding van Sandrin Coorevits, is nu volop bezig met het uitschrijven van het inhoudelijk verhaal en het selecteren van de gepaste collectiestukken.. De opening van het museum is voorzien in de zomer van 2018.