Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw heksenmonument siert rotonde in Beselare

Nieuw heksenmonument siert rotonde in Beselare

Nieuws
13/07/2019

Het Heksenmonument kreeg de titel 'Vliegen naar vrijheid', een ode aan sterke vrouwen, waar Beselare er met haar heksen toch wel enkele van heeft. Het werk is van de hand van kunstenaar Luc Lapere. Het monument fungeert als toegangspoort tot Beselare en zal permanent bezoekers onthalen in de toveressenparochie.

Heksenstoet komt eraan

Op zondag 28 juli gaat de tweejaarlijkse Heksenstoet zelf dan weer door. Tijdens deze editie zal er voor het eerst gewerkt worden rond een bepaald thema, dat is nu '60 jaar Heksenstoet - De boel op stelten'. In 2017 mocht de Heksenstoet rekenen op 30.000 bezoekers.

(lees verder onder de video)

 

Drie nieuwe heksen in straatbeeld

Ondertussen wordt het straatbeeld in Beselare gekenmerkt door tientallen heksen die tevoorschijn komen in de tuinen of aan de voordeur van de inwoners van Beselare. Het dorp leeft op die manier toe naar de Heksenstoet van eind juli.

Gisteren werden nog drie grote heksen aan de pers voorgesteld, die binnenkort ook in het centrum van Beselare verschijnen.

‘La Triade De Sorcière’, Maryette,Marguerite en Mietje, zijn drie heksen die verwijzen naar een terechtstelling van een driegeslacht heksen in 1593 in Deulemont, een dorpje  in het noorden van Frankrijk tegen de grens met België.

Nieuw op Focus en WTV: sporttalkshow Offside