Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Brabandere

Nieuw bezoekerscentrum bij Brouwerij De Brabandere

Nieuws
26/03/2019

Vanuit het bezoekerscentrum zijn er rondleidingen door brouwmeester Chris Van Acker. Samen met zijn vrouw Jeanine zorgt hij voor het onthaal in hun eigen brouwershuis.

 “We verwelkomen vanaf vandaag met veel plezier het grote publiek in onze familiebrouwerij. We zijn trots op wat we in 125 jaar bereikt hebben en dat willen we graag aan iedereen tonen,” aldus zaakvoerder Albert De Brabandere.

Bierbrouwerij in actie

Tijdens de rondleiding maakt de bezoeker kennis met een bierbrouwerij in volle actie. Het startpunt van de rondleiding is het Brouwershuys, het ouderlijk huis van stichter Adolf De Brabandere, waar brouwmeester Chris nog steeds woont met zijn vrouw Jeanine. 'Deze locatie ademt geschiedenis en laat de bezoeker zich onmiddellijk thuis voelen', zegt brouwerij De Brabandere. 'Na een introductiefilm en een korte toelichting bij de geschiedenis van de familiebrouwerij, neemt Chris de bezoekers mee op sleeptouw tussen dampende bierketels, eikenhouten foeders en een draaiende bottelarij. Met 34 jaar ervaring bij de brouwerij is Chris de gids bij uitstek: hij deelt tijdens de rondleiding op een charmante manier zijn kennis en ervaring binnen de brouwerij'.

Toch bezig na pensioen

“Mijn vrouw Jeanine en mezelf kennen de brouwerij van binnen en buiten. Wij hebben ons hele leven naast de brouwketels gewoond en hebben heel wat geweldige herinneringen die we nu graag willen delen met de bezoekers,” vertelt brouwmeester Chris Van Acker. “Sinds kort ben ik op pensioen, maar dankzij de opening van het Brouwershuys kan ik toch bezig blijven in de brouwerij. Ik als gids en mijn vrouw Jeanine als gastvrouw die in de potten roert als een groep graag een maaltijd koppelt aan hun bezoek.”

Auteurs: 
Redactie