Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Niels Destadsbader wordt ereburger van Deerlijk

Niels Destadsbader wordt ereburger van Deerlijk

Nieuws
04/03/2019

Hij wordt opgenomen in het rijtje van bekende Deerlijkenaars zoals dichter Luuk Gruwez , oud-wielrenner Dirk Baert en hoogleraar Yves Benoit, de oprichter van het kinderkankerfonds.

De zanger, acteur en televisiepersoonlijkheid vernoemt Deerlijk in bijna alles wat hij doet en zet de gemeente op de kaart.  Daarom staat het voltallige gemeentebestuur achter zijn ereburgerschap.

Gevraagd of hij die titel wil aanvaarden antwoordde de bekende Deerlijkenaar aan burgemeester Croes: "In goede en kwade dagen. Ik ben blij en vereerd. Hier kan ik nog gewoon Niels zijn."

Buikrock

Destadsbader had nog meer nieuws in petto. "De burgemeester wilde nog iets doen en ik mocht kiezen wat. Uiteraard kwam ik uit bij mijn passie: muziek. Ik wil op een groot festival voor mijn eigen volk spelen", aldus Destadsbader. Op 31 augustus wordt zo voor de eerste keer Buikrock georganiseerd, een gloednieuw zomerfestival. Niels Destadsbader zorgt zelf mee voor de line-up en kiest voor bands waarmee hij een nauwe band heeft zoals "MNM Rising Star" Ine, Stan Van Samang en Soulbrothers. Eén naam blijft voorlopig geheim.

Bekijk ook:

 

Auteurs: 

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV