Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Niels Destadsbader grote winnaar van de MIA's

Niels Destadsbader grote winnaar van de MIA's

Nieuws
08/02/2019

7 nominaties en 5 Mia’s, het was de avond van Niels Destadsbader. De Music Industry Awards bekronen de beste groepen, artiesten en muziek van het afgelopen jaar. The Scabs met Oostendenaar Willy Willy kregen een lifetime achievement award.  Maar de Hit Van Het Jaar was voor de Nederlandse groep BLØF met Geike Arnaert.

Niels Destadsbader uit Deerlijk reageerde dan ook erg tevreden en vol ongeloof: "Ik probeer nu vooral te genieten van alles wat mij overkomt. En ik zal ook heel blij zij al ik dit weekend gewoon in mijn stamcafé in Deerlijk gewoon met mijn maten een pintje zit te drinken. Het is heel tof om veel succes te hebben, maar het wordt pas echt plezant als je dat kunt delen met mensen die je graag ziet. Dat gaan we zeker doen."

Nog West-Vlamingen in de prijzen

De felbegeerde MIA voor Hit van het jaar ging naar BLØF feat. Geike Arnaert (uit Poperinge) voor hun hit "Zoutelande".

The Scabs, met rock gitarist Willy Willy uit Oostende, bestaan 40 jaar en krijgen een life time achievement award. Willy Willy vecht momenteel tegen kanker. Hij krijgt de award van Herman Brusselmans. 

David Poltrock uit Poperinge krijgt de Mia voor beste muzikant. En Arsenal heeft de beste live-act. Opvallend dit jaar is het succes van het Nederlandstalig repertoire met beste album en hit van het jaar. En dat belooft.

De MIA's werden dit jaar al voor de twaalfde keer uitgereikt. De muziekkenners van de Vlaamse radio- en tv-zenders en van de geschreven pers selecteerden per categorie vier genomineerden. Voor de start van de show waren alles samen 35 groepen en artiesten genomineerd. De presentatie was in handen van Peter Van de Veire, Otto-Jan Ham, Siska Schoeters en Brahim.

Auteurs: 
Belga