Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nationale Pyjamadag zet Bednet in de kijker

Nationale Pyjamadag zet Bednet in de kijker

Nieuws
09/03/2018

In 2017 namen meer dan duizend scholen deel aan de pyjamadag. Voor dit jaar staat de teller intussen op meer dan 1.400.

Crevits geeft goede voorbeeld

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits gaf gisteravond alvast het goede voorbeeld en gaf in een onesie les aan een 80-tal kinderen in het Sint-Jozefsinstituut in Torhout. Zo wil Crevits het belang van de pyjamadag onderstrepen. "Bednet wil dit jaar duizend Vlaamse kinderen helpen", zegt ze. "Dat kan alleen als iedereen de weg naar Bednet vindt. Pyjamadag is een ideaal initiatief om ouders en scholen te sensibliseren."

Sarah volgt thuis les

De Vrije Basisschool Sint-Pieter in Izegem is één van de 400 West-Vlaamse scholen die hieraan meewerken. De leerlingen volgen de lessen in pyama en zetten zo Bednet in de kijker. Dankzij deze organisatie kunnen langdurig zieke kinderen samen met hun klas de lessen blijven volgen via een webcam. Zoals bednetter Sarah Lefevre uit Ingelmunster. Zij zit in het eerste leerjaar in Sint-Pieter.

Les via webcam

Bednet ging van start in maart 2007. De vzw biedt synchroon internetonderwijs (SIO) aan langdurig of chronisch zieke kinderen in het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Zij kunnen de lessen van thuis uit volgen, en hebben intussen ook het gevoel bij hun klasgenoten te zijn. Zowel thuis als in de klas staat er een computer met een webcam. Via een internetverbinding zien en horen de kinderen thuis alles wat er in de klas gebeurt. Met de webcam kunnen ze inzoomen op het schoolbord. Ze kunnen vragen stellen en met iedereen praten.

Auteurs: 
Belga
Redactie