Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Na Replo ook vakbond in bres voor luchthaven Oostende

Na Replo ook vakbond in bres voor luchthaven Oostende

Nieuws
30/11/2018

Ze reageert daarmee op het recente arrest van de Raad Van State over de regeling van de nachtvluchten op de luchthaven. Het was de actiegroep WILOO die daarop had aangestuurd.   Door de beslissing zullen er 's nachts minder vrachtvliegtuigen landen.

ACV-Transcom wijst erop dat, naast het feit dat de luchthaven en ondernemingen die ermee verbonden zijn het erg moeilijk hebben, een luchthaven in de regio een enorme meerwaarde kan zijn op verschillende niveaus, zowel economisch als toeristisch. "Het zogenaamde ‘katalytische effect’ van een luchthaven is niet te onderschatten. Dat effect is de toegevoegde waarde die gecreëerd wordt doordat de luchthaven kan fungeren als aantrekkingspool voor nieuwe ondernemingen en activiteiten. Dit effect is moeilijk rechtstreeks te meten, maar de wederzijdse afhankelijkheid tussen de luchthaven enerzijds en de horeca en het toerisme anderzijds, is aangetoond".

Egis

ACV-Transcom vraagt aan de directie van de luchthaven en de Franse eigenaar Egis geen ondoordachte beslissingen te nemen. "Het laatste wat nu nodig is, is meer onzekerheid en mogelijke sociale onrust bij het personeel. Dit is absoluut noodzakelijk om de tewerkstelling te garanderen, te consolideren en het terug verder uitbouwen van de luchthaven mogelijk te maken".

REPLO

Eerder deze week lanceerde de vzw REPLO, de belangenvereniging van de luchthaven, een petitie pro luchthaven als reactie op de vertegenwoordigers van WILOO. Er loopt ook een actie om nieuwe leden te verwerven bij de voorstanders van de luchthaven.

 

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox