Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Na 26 jaar opnieuw BK 'Open Air' in Waregem

Na 26 jaar opnieuw BK 'Open Air' in Waregem

Nieuws
05/11/2022

Zaterdag schieten zo'n 250 schutters met luchtgeweren. Schieten met luchtdrukwapens is een inclusieve sport dat jong en oud, maar ook mindervaliden kunnen beoefenen. Op zondag schieten de schutters met luchtdrukpistolen, dat over 4 reeksen met telkens 72 deelnemers. 

Zondagmorgen schieten de heren en dames boven 50 jaar en boven 60 jaar. Rond de middag is het de beurt aan de jeugdschutters van 12 tot 18 jaar, de mindervaliden en de schutters die opgelegd schieten. De groep die opgelegd schiet bestaat uit oudere schutters (55 -90) die met hun wapen op een steun mogen schieten. In de namiddag start de reeks voor de senioren en dames (tot 50 jaar), daarna starten de finales. In die finales schieten de 8 beste dames en 8 beste heren uit elke reeks in een spannende afvallingsrace.

In deze sport gebeurt het schieten op elektronische doelen waardoor de resultaten onmiddellijk verwerkt kunnen worden en op grote schermen zichtbaar zijn voor het publiek. Ook de schutter ziet onmiddellijk het resultaat van zijn schot op een beeldscherm. Dit systeem is hetzelfde als dat van op de wereldkampioenschappen en olympische spelen.

Verderop in de hall staan buitenlandse wapenfabrikanten die de wapens van de deelnemers nakijken en onderhouden. Ook zijn er op die plaats handelaars van wapenaccessoires, schietbrillen, elektronische schietschijven en zo meer om de artikelen tentoon te stellen en te verkopen.

Auteurs: 
Redactie