Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

N-VA Brugge wil snel oplossingen in stadiondossier

N-VA Brugge wil snel oplossingen in stadiondossier

Nieuws
07/10/2020

Die besliste dat er geen stadion en geen nieuwe bedrijventerreinen mogen komen aan de Blankenbergse Steenweg. N-VA Brugge wil dat andere stadionopties snel worden onderzocht.

Nu er door de beslissing van de Raad van State geen stadion of bedrijventerreinen mogen komen aan de Blankenbergse Steenweg, dringt N-VA Brugge aan op een snelle oplossing van het stadsbestuur.

Door de beslissing kan Cercle Brugge geen nieuw stadion bouwen aan de Blankenbergse Steenweg. N-VA Brugge wil dat er snel andere opties worden onderzocht. "We willen dat het idee om een stadion voor Cercle Brugge te bouwen op het Kanaaleiland meteen en vakkundig wordt onderzocht. Deze locatie biedt mogelijkheden, al zijn we niet blind voor de niet geringe problemen die deze optie met zich meebrengt. Ook andere mogelijke plaatsen, zoals de Gulden Kamer, moeten spoedig en met gedegen kennis, onder de loep worden genomen", klinkt het bij de Brugse N-VA raadsleden.

Verder pleit N-VA ook voor een oplossing voor de bedrijventerreinen. "Er dient een oplossing te worden gevonden voor de vraag naar meer bedrijventerreinen", voegt Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese toe. "Dit gebrek aan nieuwe bouwrijpe percelen voor bedrijven in een centrum- en havenstad hindert de economische groei en dus onze welvaart van onze regio."

Bekijk ook:

Auteurs: 
Belga