Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Museum L opent in Roeselare

Museum L opent in Roeselare

Nieuws
24/09/2014

Opvallend, dat is het minste dat je kan zeggen van het nieuwe Muzeum L. En net als de architectuur van het gebouw is ook het concept van het museum niet alledaags: het is geen tentoonstellingsruimte, maar een ode aan de natuur. Met de licht-meridiaan als centrale thema. Marc Van Schuylenbergh – architect Muzeum L: "De lichtmeridiaan loopt als een kloof door het museum. Als de zon ’s middags het hoogst staat, staat ze daar precies boven en valt er geen schaduw."

Landschap

Naast het licht wordt ook het landschap rond het museum belangrijk. In maart volgend jaar opent een natuurtuin. Dde hele buurt heeft het stadsbestuur van Roeselare ingekleurd als groene long. "Deze zone staat ingekleurd als groen en bos het is een meerwaarde als er hier ook een ruimte kan gecreëerd worden waar kunstenaars en publiek elkaar kunnen ontmoeten."

Kunstenaars

In de binnenruimte van het museum zullen creatievelingen de kans krijgen om te experimenteren met de centrale thema’s licht en landschap: beeldhouwers, maar ook muzikanten, dichters en technici. Muzeum L is een privé-initiatief en moet het dus hebben van investeerders.

Auteurs: