Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Musea openen weer de deuren

Musea openen weer de deuren

Nieuws
01/12/2020

De laatste weken van dit rampjaar kunnen misschien de pijn wat verzachten. Want na hun medewerking aan het tv-programma “Andermans Zaken” steeg het aantal bezoekers spectaculair, tot aan de tweede lockdown.

In het For Freedom Museum kan je terecht voor het verhaal van de strijd om de Scheldemonding in WO II. Kenners spreken van een klein maar indrukwekkend museum. Een hommage aan vader Jones, een Brits Normandiëveteraan en de Canadese bevrijders. Weinig bekend en dus niet druk bezocht. Tot hun televisie-optreden. Freddy Jones: “Dankzij Unizo hebben wij kunnen deelnemen aan “Andermans Zaken“ van Kamal Kharmach. Wij kwamen in beeld op 21 oktober en tien dagen later mochten we sluiten. Dat was zeer teleurstellend omdat we op een golf zaten van jewelste. We hadden honderd mensen per dag die hier het museum bezochten. Spijtig dat we onze deuren moesten dichtdoen.”

Freddy en Danny zaten niet stil. Ze zijn van plan om in de toekomst nog meer in te zetten op beleving. Dat betekent weer investeren en dat zonder inkomsten. Danny Jones: “Uiteraard heeft dat voor een serieuze streep door onze rekening gezorgd en zijn we nu volop aan het sparen. We denken ook aan crowd funding te doen om wat we voor ogen hebben opnieuw te kunnen financieren.”

Er loopt intussen contacten tussen de broers Jones en een Brits museum voor een samenwerking.