Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Motorhome vat vuur op bedrijventerrein in Oostende

Motorhome vat vuur op bedrijventerrein in Oostende

Nieuws
21/08/2018

De brand ontstond in de loods van het bedrijf Mobi Technics. “Ik had er mijn motorhome binnengebracht, omdat ik dit weekend op reis vertrek. Die reis valt nu letterlijk in het water”, zegt de eigenaar.

Het was de zaakvoerder van Mobi Technics die de brand had opgemerkt. “De loods stond vol onder de rook. We zijn meteen zelf beginnen blussen met een brandblusapparaat. Ook enkele medewerkers van omliggende bedrijven hielpen mee”, zegt de man.

De brandweer plaatste het voertuig voor alle zekerheid uit de loods om erger te voorkomen. De brand was snel onder controle. De schade bleef beperkt tot de getroffen motorhome. Andere voertuigen in de loods liepen mogelijk wel wat rookschade op. De politie kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. “Vermoedelijk aan de koelkast of het televisietoestel”, zegt de eigenaar.

“Normaal ging ik op reis naar Frankrijk dit weekend, maar dat gaat dus niet door. Ah, er zijn ergere dingen. Een motorhome betekent vrijheid. Je reist wanneer je wil. Het is dus niet zo dat een lang geplande reis in duigen valt. Misschien is het zelfs beter dat het nu gebeurd is. Wat als de brand was ontstaan op reis terwijl ik aan het slapen was? Dan kon het misschien erger afgelopen zijn”.

Auteurs: 
Dominique Jauquet