Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Motief blijft een vraagteken

Motief blijft een vraagteken

Nieuws
22/05/2019

Tijdens het onderzoek haalde Luc V. verschillende mogelijke motieven aan. Van grote financiële problemen bij het slachtoffer bleek al snel geen sprake. Uiteindelijk verklaarde de beschuldigde dat Alia Belromari hem alle contact met zijn minderjarige dochter en zijn ex-vriendin wilde ontzeggen. Volgens haar vrienden is dat motief uitgesloten, omdat het slachtoffer net heel erg van kinderen hield.

Luc V. beweert dat zijn vriendin tientallen keren vroeg om haar te vermoorden en open te snijden. De moraliteitsgetuigen omschreven Belromari echter als een levenslustige vrouw met een optimistische ingesteldheid. Ook haar drankprobleem werd door meerdere kennissen sterk genuanceerd, al vertelden de buren wél dat het slachtoffer in de maanden voor haar overlijden bijna dagelijks dronken was.

In de vraagstelling van de burgerlijke partij werd meermaals gezinspeeld op een seksueel getint motief. De buren getuigden dat V. zijn partner zelfs eens opgesloten had om samen 24 uur naar porno te kijken. Volgens iemand van Familiehulp probeerde de beschuldigde het slachtoffer zelfs tot seks te dwingen door haar om te kopen met een waterkoker.

Vandaag staat helemaal in het teken van het karakter van Luc V., met onder andere getuigenissen van zijn ex-partners en een zoon.

Bekijk ook

Auteurs: 
Belga