Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Morgen staking in AZ Sint-Jan

Morgen staking in AZ Sint-Jan

Nieuws
19/12/2017

Dat is volgens de bonden een gevolg van aanslepende problemen binnen het operatiekwartier.

Johan Beernaert (ACV): “Volgende punten worden door de personeelsleden steeds opnieuw aangehaald: de werkdruk, de personeelsbezetting en de respectvolle omgang tussen alle actoren in het operatiekwartier.”

Alexander Haesaert (ACOD): “We erkennen dat de huidige directie al veel inspanningen heeft gedaan om de problemen die al jarenlang aanslepen aan te pakken. Zo is één van de allergrootste problemen in het operatiekwartier de gebrekkige planning: artsen plannen ingrepen met een onrealistische operatietijd in waardoor de personeelsleden overuren moeten doen, zelden weten wanneer hun dagtaak gedaan is enz. De directie heeft een centrale planner aangesteld die verantwoordelijk is voor een correcte planning. We merken nu al dat dit zijn vruchten afwerpt.”

Onrust en misnoegen

Maar daarnaast zijn er volgens de bonden plannen om meer operatiezalen te openen, met dezelfde personeelsbezetting. Hiervoor wou men werkshiften van 10 uur invoeren. Het personeel vindt dat onaanvaardbaar en uiteindelijk zijn deze plannen afgevoerd. Maar de onduidelijkheid over de hervorming blijft sluimeren. Dit zorgt voor onrust en misnoegen, die soms nog opgepookt wordt door sommige artsen.

Ingrid Daveloose (VSOA): “Personeelsleden lopen op de toppen van hun tenen en presteren veel overuren. Personeelsleden die van wacht zijn, hebben werkweken van 70 tot 80u. Dit is niet houdbaar. We willen een duidelijk signaal geven aan de directie en zien ons dan ook genoodzaakt om hiervoor één dag te staken.”

Auteurs: