Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Moeder en dochter in de cel voor grootschalige oplichting

Moeder en dochter in de cel voor grootschalige oplichting

Nieuws
10/01/2018

Volgens het parket, afdeling Brugge, maakten ze zich jarenlang schuldig aan oplichting, valsheid in geschrifte, het wegmaken van in beslag genomen goederen en bedrieglijk onvermogen. Voor de feiten van vermeende oplichting maakten zij onder meer gebruik van tweedehands-websites. Zij slaagden erin verschillende gedupeerden voorschotten en commissies afhandig te maken die kaderden in zogezegde immo-transacties. De twee werden eerder al veroordeeld voor illegale makelaardij.

Geschrapt als makelaar

In de Rederskaai in Zeebrugge had de dochter een immobiliënkantoor terwijl ze nooit erkend werd als makelaar. Ze lichtte heel wat mensen op en de zaak is ondertussen failliet.  De moeder werd in 2016 geschrapt als lid van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) nadat er verschillende klachten waren binnengelopen. De vrouw stak voorschotten en commissies in eigen zak. Omdat ze ook na haar schrapping bleef doorgaan als makelaar, liep  ze een gerechtelijke veroordeling op.

Klachten bij politie

Het duo verhuisde een tijdje geleden naar de streek van Brasschaat. Maar toen ze ook daar gelijkaardige feiten pleegden, keerden zij naar West-Vlaanderen terug. Ze zitten sinds gisteren in de cel. Wie denkt het slachtoffer te zijn van de vrouwen kan met een klacht terecht bij de politie.

Auteurs: