Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mislukte ripdeal legt drugsnetwerk bloot

Mislukte ripdeal legt drugsnetwerk bloot

Nieuws
23/11/2017

Het openbaar ministerie vordert celstraffen tot 42 maanden.

Op 11 september 2016 werd de bestuurder van een voertuig in de Zuidstraat in Roeselare tegengehouden door twee jonge vrouwen. Ze zeiden dat ze bedreigd waren met een wapen en vroegen een lift. De bestuurder zag hoe twee mannen uit een nabijgelegen appartementsgebouw kwamen. Hij bracht de vrouwen naar het politiekantoor. De Nederlandse S.B. (29), die als koerier werkte voor haar landgenote, biechtte de politie op dat ze drugskoerier was. Ze leverde niet alleen in Roeselare, maar ook in Brugge, Ieper, Boom en Gent.

De Nederlandse dealster zou gedurende zeven maanden minstens 27 kilogram hasj en cannabis verhandeld hebben. Het parket schat de winsten die ze daarmee maakte op 144.000 euro. Ze riskeert 37 maanden cel.

Vrij onder voorwaarden

O.S., één van de twee die de ripdeal pleegde, hangt twee jaar effectief boven het hoofd voor de poging afpersing en nog eens 18 maanden effectief voor zijn eigen drugshandel, in de Roeselaarse regio. Hij was pas sinds 30 oktober 2015 vrij onder voorwaarden voor soortgelijke feiten, toen hij bijna meteen een nieuw netwerk opzette. Voor de andere vijf beklaagden zijn straffen gevorderd van 18 tot 30 maanden.

Vonnis op 20 december.

Auteurs: