Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minister Demir plant bos aan in Zedelgem

Minister Demir plant bos aan in Zedelgem

Nieuws
28/02/2021

Vlaanderen heeft nood aan meer bos. West-Vlaanderen, de meest bosarme provincie van Vlaanderen, nog het meest. Dat is goed voor onze biodiversiteit, voor het klimaat en voor jong en oud om er te ontspannen. De Vlaamse overheid wil daar dan ook samen met natuur-en bosverenigingen werk van maken, en zorgen voor meer bos op verschillende locaties in Vlaanderen. De campagne 'Plant je eigen bos' moet ook bedrijven, verenigingen en particulieren aansporen om zelf een eigen bos aan te planten en de plek een naam te geven. 

"Dat kan gaan van tiny forests, tot grotere percelen. En waar het kan, verbinden we bestaande stukken bos om tot nog grotere aaneengesloten stukken groen te komen. Ook in Zedelgem dragen we ons boompje bij door één hectare bos aan te planten”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir. Natuurpunt kocht het terrein in Zedelgem, dat in het erkend natuurreservaat Hoogveld ligt, aan met subsidies. 

Het Departement Omgeving maakt met de andere partners binnen de bosalliantie nog verdere plannen voor bosuitbreiding. Zo werd met Bos+ geïnvesteerd in de aankoop van grond en bebossing van een stukje van het Wullebos in Moerbeke-Waas. In 2022 slaat het Departement de handen in elkaar met de Bosgroepen en de Vereniging van private landeigenaars. Daarnaast investeert het Departement Omgeving ook in bosbeschermingsprojecten in het Zuiden, meer bepaald in het kader van het gecertificeerde label ‘CO2-neutral’ dat in 2020 behaald werd.

Volgend jaar volgt nog een plantactie samen met Natuurpunt in het Oost-Vlaamse Lebbeke, ook een bos van één hectare groot. 

Auteurs: 
Redactie