Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minister belooft meer overleg na kaalkap in Beernem

Minister belooft meer overleg na kaalkap in Beernem

Nieuws
22/01/2021

“Het pijnlijke aan de zaak in Beernem is dat zowel het gemeentebestuur als de buurtbewoners niet op de hoogte gebracht waren. Communicatie en betrokkenheid is nochtans heel erg belangrijk bij dergelijke omvangrijke werken”, stelt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez uit Wingene die in de Commissie Mobiliteit en Openbare werken minister Lydia Peeters ondervroeg.

Langs het jaagpad vond een zéér ruwe kapbeurt plaats waarbij oude appelbomen, zomereiken en elzen van meer dan 1 meter omtrek volledig tegen de vlakte gingen. Minister Lydia Peeters erkende dat het hakhoutbeheer in Beernem zo drastisch gebeurde omdat er achterstallig beheer was. Ze beloofde in haar antwoord op de vraag van Brecht Warnez dat er concrete richtlijnen komen voor de Vlaamse Waterweg. Lokale besturen zullen ook sneller en sterker betrokken worden als er werken op hun grondgebied gebeuren.

Overleg en afspraken

“Ondertussen is er een afspraak vastgelegd om de planning van het toekomstige beheer af te stemmen met de bevoegde diensten”, bevestigt Jos Sypré, burgemeester van Beernem. "Beheerswerken zijn soms nodig maar het is cruciaal dat de Vlaamse Waterweg dat uitlegt aan de mensen. Bovendien is het bij dergelijke ingrijpende kappingen gepast dat burgers inspraak krijgen", sluit Warnez af.

Bekijk ook:

Auteurs: 
Redactie