Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minimaal regime na geval van agressie in Brugse gevangenis

Minimaal regime na geval van agressie in Brugse gevangenis

Nieuws
10/12/2019

Een cipier werd er aangevallen door een gedetineerde en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Eind juli 2019 werden al drie cipiers aangevallen door een agressieve gedetineerde. Het personeel legde toen een week het werk neer.

De cipier die gisteren aangevallen werd, werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een hoofdwonde en kreeg zeven hechtingen. Volgens de vakbond is het niet de eerste keer dat er problemen zijn met de gedetineerde in kwestie. "De gedetineerde heeft een tijd op hoge veiligheid gezeten en moest eigenlijk naar een instelling worden overgeplaatst. Die overplaatsing staat nu morgen gepland. Tot die tijd houdt het personeel het zondagregime aan", vertelt Eddy De Smedt van het VSOA. De directie van de gevangenis heeft intussen beloofd dat de bewuste gedetineerde inderdaad morgen naar een andere instelling verhuist.

Staking

Het Gevangeniswezen hoopt dat het personeel het normale regime zal hernemen eens de gedetineerde in kwestie is overgeplaatst. Dat zal ook gebeuren, maar morgenavond staat alvast een 24-urenstaking gepland uit onvrede met de algemene gang van zaken in de gevangenissen en het personeelstekort.

Lees ook:

Auteurs: