Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minder kinderen verloren gelopen aan de kust

Minder kinderen verloren gelopen aan de kust

Nieuws
07/09/2018

Na juli stond de teller op 1.100 verloren gelopen kinderen, waarmee de cijfers zelfs hoger lagen dan in het recordjaar 2006. Ook in de eerste helft van augustus liepen ongeveer 500 kinderen verloren, maar in de tweede helft liep amper een honderdtal kinderen verloren, waardoor het gemiddeld een vrij normale zomer was.

"Dit 'hoge' cijfer heeft ongetwijfeld grotendeels te maken met het feit dat het afgelopen zomer erg druk was op het strand. Vooral tijdens de maand juli was het koppen lopen op het strand. In sommige badsteden lagen de strandbezoekers als sardientjes op elkaar. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat kindjes hun ouders of begeleiders in deze mensenmassa moeilijk konden terugvinden", aldus voorzitter Johnny Devey van IKWV.

Blankenberge en Oostende topten de "ranking", met respectievelijk 369 en 625 verloren gelopen kinderen. Bredene en Zeebrugge stonden helemaal onderaan met amper een vijftiental kinderen die hun ouders of begeleiders even niet terugvonden.

Ernstige incidenten deden zich niet voor, vooral dankzij de antiverdwaalarmbandjes, maar IKWV merkt op dat ouders en begeleiders nog meer verantwoordelijkheid aan de dag zouden moeten leggen.

Wie de komende weekends nog veilig wil genieten van de zee kan dat nog tot 16 september. Minstens één reddingspost in elk van de tien badsteden blijft bemand. In Oostende blijven er nog redders tot eind september.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga

Volg de Focus en WTV festivalreporter