Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minder bussen voor Vlamingdam en Sint-Jorisstraat

Minder bussen voor Vlamingdam en Sint-Jorisstraat

Nieuws
30/04/2019

Vanaf 1 juli 2019 zullen de buslijnen 13 (AZ Sint-Jan) en 2 (AZ Sint-Lucas) een andere, meer directe route naar beide ziekenhuizen volgen.

Burgemeester Dirk De fauw is tevreden met deze wijziging: “We komen tegemoet aan de vraag van de bewoners van de Vlamingdam – Sint-Jorisstraat. Momenteel rijden dagelijks 370 bussen langs deze route. Met deze aanpassing zullen ruim 80 bussen per dag minder door deze straten rijden. Maar er is meer. De aanpassingen kaderen ook in onze toekomstvisie op het openbaar vervoer waarbij we samen met De Lijn de volledige centrumbediening hertekenen met grote aandacht voor de leefbaarheid van de binnenstad. Bovendien werken we zo ook aan een betere bereikbaarheid van onze ziekenhuizen wat de attractiviteit van ons openbaar vervoer ten goede zal komen. Daarnaast ambiëren we ook om tegen het najaar van 2020 te starten met de heraanleg van de straat.”

Repressieve controles

“Concreet gaat het vanaf 1 juli 2019 om twee aanpassingen” verduidelijkt De Lijn “Lijn 2 naar AZ Sint-Lucas en Assebroek, zal niet langer een lus in de binnenstad over o.m. de Zuidzandstraat – Steenstraat – Sint-Jorisstraat – Vlamingdam – kleine ring maken. Bewoners van Assebroek die de binnenstad willen bezoeken zullen kunnen doorrijden tot de busterminal aan ’t Zand. Lijn 13 naar AZ Sint-Jan zal niet langer een ommetje in de binnenstad over o.m. de Zuidzandstraat – Steenstraat – Sint-Jorisstraat – Vlamingdam maken, maar zal via de Hoefijzerlaan en kleine ring meteen de Scheepsdalelaan opzoeken om zo de kortste route station – AZ Sint-Jan te kunnen maken.”

De politie start opnieuw met repressieve snelheidscontroles in beide straten. “Begin deze week (maandag) plaatsten we alvast enkele preventieve snelheidsborden in de Sint-Jorisstraat en Vlamingdam om de bestuurders te sensibiliseren om trager te rijden”, zegt Korpschef Dirk Van Nuffel.

Lees ook:

Auteurs: 

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV